Minőségi gyerekcipők kedvező áron!
Kosár (0)
Hogyan mérjük le a gyermekünk lábát?

Hogyan válasszunk megfelelő méretű cipőt?

Egyenes talajon állítsa rá gyermekét egy papírlapra, rajzolja körbe a lábát, és a sarkától az ujjak végéig mérje le a körberajzolt lábat. Így lehet a legpontosabban lemérni a gyermek lábát. 

Mekkora cipőt vegyünk? 

A gyerek pontos lábhosszánál kb 0.5-0.8mm-el nagyobbat. A termékek adatlapján megtalálhatja a belső talphosszt, így könnyen kiválaszthatja a megfelelő méretet. 

Adjunk-e újszülöttre cipőt? 

Nem, felesleges. Csak ha már feláll, és járni tanul. 

Vegyünk a gyereknek inkább egy mérettel nagyobb gyerekcipőt, hogy később belenőjön?

 Nem, semmiképp sem ajánlott! Hiszen ha túl hosszú, vagy túl széles, nem tartja megfelelően a lábát, ezért ez negatívan befolyásolja a láb fejlődését! 

Mikor van szükség új cipőre? 

Akkor van szükség, ha a régi már nem illik megfelelően a lábra. Ha a gyerek körme hozzáér a cipő elejéhez, vagy ha már túl szűk. Fontos tehát, hogy gyakran ellenőrizzük a gyerek cipőit, hiszen ők még nem tudják megmondani, ha kicsi! 

Tehetek még valamit annak érdekében, hogy a gyerekem lába a lehető legjobban fejlődjön? 

Igen! Minél többet tornáztatjuk a lábakat, annál erősebbek lesznek. A lábtorna hasznos lehet, hisz így később elkerülhető a deformáció! Tanácsos, hogy a gyerekek sokat szaladgáljanak mezítláb is. Torna: Ha már ügyesen jár a kisgyerek, elkezdhetjük a rendszeres otthoni lábtornát! Felnőtteknek is csak javára válik. Eredményt csak akkor várjunk, ha valóban naponta végezzük.- Mutassuk be a kicsinek az óriásjárást. Lábujjhegyen, magas tartásba nyújtott kézzel utánozzuk az óriásokat.- Utána járkáljunk néhány kört külső talpékünkön. – Üljünk le a földre, és körözzünk lábfejünkkel néhányszor.- Szórjunk szét kisebb tárgyakat a szőnyegen, és próbáljuk lábujjainkkal megragadni, és az odakészített dobozba tenni. Ebben nagyon ügyesek szoktak lenni a kicsik.- A lábujjak lazításáról se feledkezzünk el: lábujjhegyen állás, járás, váltakozva sarokállással.

Cimkék

Friss hírek

Első cipőm! 2020-04-11 21:44:12